Succesverhalen creatief solliciteren

Eerste kandidaat uit profielenbank was direct een match

Plaats jij nog dure personeelsadvertenties? Dan is het hoog tijd om eens te kijken in de profielenbank van C3 werkt! Grote kans dat jer er net als drukkerij Donath uit Zeist de grafisch medewerker vindt die jij zoekt.

Lees hier het hele verhaal van drukkerij Donath

Peter Engelhart

Ik heb in de profielenbank van C3 gezocht naar iemand die hier in de omgeving woont, ervaring heeft en open staat voor een parttime functie. De eerste persoon die ik benaderde bleek meteen een match.

"Alleen maar relevante reacties op onze vacatures"

Krijg je alleen sollicitatiebrieven van ongeschikte kandidaten of mensen die verplicht moeten solliciteren? Het kan ook anders. Merkten ze bij Hellema Verpakkingen, dat haar geluk beproefde via de vacaturebank van C3werkt.

Binnen no-time kreeg het bedrijf uit Zaandam vijf reacties van ervaren drukkers. ,,Twee kandidaten hebben we uitgenodigd voor een gesprek en inmiddels is de nieuwe diepdrukker aan de slag. Dat bevalt goed. Fijn dat we nu iemand hebben die we niet helemaal hoeven op te leiden”, vertelt Henry Visscher, hoofd productie bij het bedrijf dat met flexo- en diepdrukmachines verpakkingen voor de foodindustrie produceert.

Het gebruik van de vacaturebank is Hellema Verpakkingen dus goed bevallen. En niet alleen vanwege het resultaat. ,,Ook het gebruik is erg makkelijk. Je kunt alles online regelen en het is ook handig dat je andere vacatures van grafische bedrijven bij de hand hebt als voorbeeld.”

'Wij hebben een veel minder steile leercurve'

Herbert van der Aar had zijn profiel geplaatst op de profielenbank van C3. Hij bleek de perfecte match voor zeefdrukkerij Vegron uit Den Haag.

,,Ik had me bij alle vacaturebanken ingeschreven die ik kon vinden. Zocht al anderhalf jaar naar een baan. Ineens kreeg ik een telefoontje van C3 werkt! Of ik het goed vond dat ze mijn contactgegevens door gaven aan Vegron. Ik was hoogst verbaasd. Dat had ik niet verwacht”, vertelt Herbert.

Vegron bleek op zoek naar iemand die op verschillende plekken binnen het bedrijf kan bijspringen. Van het klaarmaken van verzendingen tot zeefdrukken en van dtp-werk tot print operating. De kennis en ervaring van Herbert komt daarbij goed van pas. ,,Wat mij betreft zouden veel meer werkgevers in de grafische industrie in die vacaturebank moeten kijken. Je vindt er mensen uit het vak die graag willen werken. Onze leercurve is lang niet zo steil als die van bijvoorbeeld uitzendkrachten of jongeren zonder achtergrond in de branche. Zonde toch om dat potentieel onbenut te laten?”

Ik heb mezelf op laten vallen

Aldus Senne Groels uit Hilversum op de vraag hoe hij aan een nieuwe baan is gekomen. Ik heb een shirt laten maken met mijn 06- nummer erop en de oproep dat ik op zoek was naar een nieuwe baan. Mensen weten dan meteen wat ik zoek en kunnen mij ook aanspreken. Ik heb goed over het shirt nagedacht.. Zo had ik naast de tekst op de achterkant ook een QR-code op mijn mouw die direct naar mijn LinkedIn profiel verwees. Ik kon dus meteen zien wie er op mijn profiel had gekeken en die persoon toevoegen aan mijn LinkedIn connecties. 

Lees hier het hele verhaal van Senne

Aan de slag met je e-portfolio

Hans Danneleit heeft zich verdiept in het e-portfolio van C3 werkt! Hij heeft een prachtig e-portfolio dat hij inzet voor het vinden van zijn nieuwe baan. Hans heeft een tip: "Als je naar werk zoekt, is het belangrijk jezelf te presenteren, verdiep je daarom in die wereld waar het tegenwoordig allemaal gebeurt: het internet. Het hebben van een eigen e-portfolio helpt bij het laten zien wie jij bent."

Lees hier het hele verhaal van Hans

Loopbaanwinkel

Kom shoppen in onze loopbaanwinkel. Je vindt hier alle instrumenten die je nodig hebt om het beste uit jezelf en je organisatie te halen.