Praktijksessie Loopbaan APK op verzoek van de SER

Bijeenkomst Leven lang ontwikkelen: hoog tijd voor actie

Mariette Hamer (SER) en Wouter Koolmees (SZW)
Mariette Hamer (SER) en Wouter Koolmees (SZW)

Leren en jezelf ontwikkelen vanzelfsprekend én aantrekkelijk maken. Dat is het doel van de beweging die de SER in gang wil zetten. Namens de ministers Van Engelshoven (Onderwijs) en Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) vervult de SER een ‘aanjaagfunctie’ in het stimuleren van een positieve leercultuur. Op verzoek van de SER verzorgde Sander Vastbinder een praktijksessie over de Loopbaan APK van C3 werkt!.

Bijeenkomst

Op 30 mei is een grote bijeenkomst georganiseerd met veel praktijkprofessionals en praktijkvoorbeelden in de zaal en op het podium. Bedoeld om goede voorbeelden te delen en op te schalen en te inventariseren wat op nationaal niveau nodig is. Deelnemers gingen hierover in gesprek met ministers Wouter Koolmees en Ingrid van Engelshoven. Van Engelshoven toonde zich blij verrast door de ‘energie waarmee alle aanwezigen de beweging naar een positieve leercultuur in gang willen zetten’. Minister Koolmees wees erop dat leren voor veel mensen nog een ‘moetje’ is. ‘Als leren in de beleving van veel mensen een noodzakelijk kwaad blijft, gaan we die positieve leercultuur niet bereiken.’ Koolmees, die nog voor de zomer samen met Van Engelshoven een brief over dit onderwerp naar de Kamer stuurt, brak een lans voor meer individuele regie over (bij)scholing.

Praktijksessie Loopbaan APK

Ook de praktijksessie over de Loopbaan APK van C3 werkt! werd goed bezocht. De Loopbaan APK helpt medewerkers om ondernemer te worden van hun loopbaan. Door op een snelle manier inzicht te geven in hun inzetbaarheid en hoe zij hun inzetbaarheid verder kunnen vergroten. Ronald Snep, directeur van drukkerij Snep, heeft tijdens de praktijksessie een warm pleidooi gehouden voor de Loopbaan APK. Alle medewerkers van zijn bedrijf hebben de loopbaan APK gedaan. “Tijden veranderen, de klant verandert en bedrijven ontwikkelen zich ook. Gezonde, productieve medewerkers, die met plezier aan het werk zijn. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Dat wil iedereen en is de reden waarom we met de Loopbaan APK aan de slag zijn gegaan”

Meer weten over de Loopbaan APK en een leven lang ontwikkelen? Neem vooral contact op, we vertellen je graag meer.