Grafimediabranche stimuleert nieuwe subsidieregeling vitaal & gezonder werken!

24 november 2021

Drukkerijen en andere grafimediabedrijven, lid van KVGO en verzekerd bij Zilveren Kruis, kunnen gebruikmaken van een nieuwe subsidieregeling om ziekteverzuim terug te dringen en de vitaliteit te verbeteren. Het gaat om een unieke brancheregeling die mogelijk wordt gemaakt door Zilveren Kruis.

Grafimediabedrijven die collectief verzekerd zijn bij Zilveren Kruis en lid zijn van het KVGO kunnen tot 7.500 euro subsidie krijgen voor een duurzaam inzetbaarheidstraject. Zo’n traject bestaat onder meer uit workshops over voeding, slapen en bewegen en coachingsgesprekken. Alles is erop gericht om medewerkers te helpen een gezonde(re) leefstijl te ontwikkelen.

Bewezen effectieve aanpak
Het duurzaam inzetbaarheidstraject wordt uitgevoerd door GOC. GOC voerde, in opdracht van het A&O Fonds, in de afgelopen jaren al meer dan 30 van dergelijke trajecten uit bij grafimediabedrijven in heel Nederland. Deze trajecten zijn gerealiseerd via de Create your future-regeling. Deze Europese subsidieregeling is eind 2021 geëindigd.

In samenwerking met KVGO
De nieuwe subsidiemogelijkheden bij Zilveren Kruis kwamen tot stand op initiatief van het A&O Fonds Grafimediabranche en in samenwerking met brancheorganisatie KVGO. Zilveren Kruis is één van de grootste verzekeraars van Nederland. De verzekeraar vindt duurzame inzetbaarheid belangrijk en helpt werkgevers bij het gezond houden van hun medewerkers. Hiervoor stelt Zilveren Kruis jaarlijks geld beschikbaar via het Gezondheidsbudget.

Eerste brancheregeling in Nederland
De grafimediabranche is de eerste branche in Nederland die nu een collectieve regeling heeft afgesloten waarmee bedrijven gebruik kunnen maken van dit Gezondheidsbudget. Voorwaarde is wel dat bedrijven een collectiviteitscontract hebben bij Zilveren Kruis. KVGO heeft hiervoor collectieve afspraken gemaakt met de verzekeraar, met aantrekkelijke kortingen en ledenvoordeel voor werkgevers en werknemers.

Meer informatie en aanmelden
Werkgevers die vragen hebben over het duurzaam inzetbaarheidstraject of de subsidiemogelijkheden, kunnen die stellen via [email protected]. Bij gebruik maken van deze regeling wordt het bedrijven gemakkelijk gemaakt doordat GOC zorgdraagt voor de afwikkeling van de subsidie. Het gezondheidsbudget is gelimiteerd. Bij uitputting van het beschikbare subsidiebudget kan Zilveren Kruis de regeling eerder sluiten.

Terug naar overzicht